apr 19

Ingredienser:
500 g gulerødder
300 g mørk farin
2 dl smagsneutral olie
4 æg
275 g hvedemel
2 tsk. Vanillesukker
3 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
2 tsk. Stødt kanel
evt. 1 knivspids stødt nellike
100 g rosiner
50 g hassel – eller valnødder.

Fremgangsmåde:
Rør farinen med olien.
Pisk æggene i et ad gangen, og pisk til blandingen er cremet.
Bland mel med vanillesukker, bagepulver, salt og kanel, og rør det i blandingen med farin, olie og æg.
Tilsæt revne gulerødder, rosiner og grofthakkede nødder.
Læg bagepapir i en lille bradepande ( 30 x 25 cm) eller 2 forme (1-1½ l) og hæld dejen i.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 185 gr. i 70-80 min.
Lad kagen køle af i formen.
Tag den ud når den er afkølet og smør glasuren på.

Glasur:
100 g flormelis

Saft og skal af ½ appelsin
Riv appelsinskallen ned i flormelisen, pres appelsinsaften ned i og rør det hele sammen til en lind creme.

Leave a Reply

preload preload preload