apr 19

Ingredienser:
10 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl yoghurt naturel
3 tsk. Salt
50 g tørrede abrikoser
250 g skrællede gulerødder
ca. 1 kg hvedemel

Fremgangsmåde:
Kog abrikoserne 5 min. i en smule vand. Lad dem køle af og hak dem fint.
Skræl gulerødderne og riv dem fint.
Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, salt, gulerødder og abrikoser.
Tilsæt mel til dejen har en passende konsistens. Den skal være ret fugtig.
Dæk dejen med et fugtigt klæde, og sæt den til hævning et lunt sted 1½ – 2 timer.
Slå bollerne op og lad dem efterhæve ½ – 1 time.
Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 gr. 30 – 40 min.
(Det skal lyde hult når man banker på dem).

Leave a Reply

preload preload preload