dec 25
Ingredienser:
Dag 1:
- 300 g surdej
- 9 dl håndlunkent vand
- 2 spsk salt
- 200 g hvedemel
- 375 g rugmel
- 375 g rugkerner
Dag 2:
- 1 flaske hvidtøl
- (1 spsk honning
- 200 g knækkede rugkerner
- (300 g) 200 g hørfrø
- (300 g) 200 g solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Dag 1:
Surdej og salt opløses i vandet. Hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner blandes i opløsningen. Dejen røres og sættes til hævning natten over, dækket af et viskestykke.
Dag 2:
Dejen røres og sættes til hævning dækket af et viskestykke i mindst 5 timer.
Tag surdej fra (300 g)!
Efterhæver i formen i mindst 3 timer.
Bages ved 200 grader i 1 time, vendes ud af formen og bages endnu 1/2 time – oven slukkes og brødet bliver i til den er kold.