dec 25

Ingredienser:
Dag 1:

  • 300 g surdej
  • 9 dl håndlunkent vand
  • 2 spsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 375 g rugmel
  • 375 g rugkerner

Dag 2:

  • 1 flaske hvidtøl
  • (1 spsk honning
  • 200 g knækkede rugkerner
  • (300 g) 200 g hørfrø
  • (300 g) 200 g solsikkekerner

Fremgangsmåde:
Dag 1:
Surdej og salt opløses i vandet. Hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner blandes i opløsningen. Dejen røres og sættes til hævning natten over, dækket af et viskestykke.

Dag 2:
Dejen røres og sættes til hævning dækket af et viskestykke i mindst 5 timer.
Tag surdej fra (300 g)!
Efterhæver i formen i mindst 3 timer.
Bages ved 200 grader i 1 time, vendes ud af formen og bages endnu 1/2 time – oven slukkes og brødet bliver i til den er kold.

Tagged with:
dec 25

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 1,25 dl olie

Fremgangsmåde:

  1. Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – ja den skal være klistret!
  3. Læg et stykke bagepapir på bordet foran dig, hæld halvdelen af dejen op på papiret og læg endnu et lag bagepapir ovenpå.
  4. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir, læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste lag papir.
  5. Gør det samme med den anden halvdel af dejen.
  6. Skær dejen ud i firkanter (eller hvad du synes) med en pizzaskærer eller kniv, og bag knækbrødene i ca. 15 min. ved 200 grader.
Tagged with:
dec 23

Ingredienser:
500 g tørrede abrikoser
Vand
4 appelsiner
2 citroner
1 kg sukker

Fremgansmåde:
Abrikoserne lægges i blød i så meget vand, at de er dækkede. Efter 1 døgn males de gennem kødmaskinen eller pureres i blenderen og tilsættes den revne skal og saft af appelsinerne og evt. af 1 citron.
Mosen røres i ca. 20 min. med sukkeret, til det er helt smeltet – det tager ca. 20 min. med røremaskine.
Der tilsættes konserveringsmiddel, hvis opbevaringsforholdene er mindre gode. Marmeladen tilbindes straks.

Tagged with:
preload preload preload