dec 25

Ingredienser:
Dag 1:

  • 300 g surdej
  • 9 dl håndlunkent vand
  • 2 spsk salt
  • 200 g hvedemel
  • 375 g rugmel
  • 375 g rugkerner

Dag 2:

  • 1 flaske hvidtøl
  • (1 spsk honning
  • 200 g knækkede rugkerner
  • (300 g) 200 g hørfrø
  • (300 g) 200 g solsikkekerner

Fremgangsmåde:
Dag 1:
Surdej og salt opløses i vandet. Hvedemel, rugmel og knækkede rugkerner blandes i opløsningen. Dejen røres og sættes til hævning natten over, dækket af et viskestykke.

Dag 2:
Dejen røres og sættes til hævning dækket af et viskestykke i mindst 5 timer.
Tag surdej fra (300 g)!
Efterhæver i formen i mindst 3 timer.
Bages ved 200 grader i 1 time, vendes ud af formen og bages endnu 1/2 time – oven slukkes og brødet bliver i til den er kold.

Leave a Reply

preload preload preload