okt 30

Ingredienser:

  • 100 g Pekannødder
  • 250 g mørk chokolade
  • 135 g smør
  • 5 æg
  • 380 g sukker
  • 65 g hvedemel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Havsalt
  • 2 spsk. Kakaopulver

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 170 grader ved varmluft. Hak pekannødder groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en gryde, smelt det sammen med smørret over lav temperatur. Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-/smørblandingen i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede pekannødder, og rør dem i dejen. Hæld dejen i formen (24 x 24 cm), som du forinden har beklædt med bagepapir.

Bag brownien i ca. 40 minutter – den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten, dvs. når du stikker en gaffel i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl kagen i formen, og skær den ud i 12-14 brownies.

Tagged with:
preload preload preload