aug 03

Simpelhen genial, hvis man har noget tørt bagerbrød eller flutes.

Tomater
Tørt hvedebrød uden kerner
En håndfuld friske basilikumblade
Frisk mozzarella
Avokado
Oliven

Dressing af:
1 spsk. kapers
2 ansjoser
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
salt og peber
4 stk. sukker

Tomater, avokado, brød og mozzarella skæres i mindre stykker, ca. 1 ½ x 1 ½ cm, og blandes i en skål med de hele friske basilikumblade og oliven.

Dressingen blandes sammen i en skål:
Hak kapers og ansjoser meget fint og bland med olie, eddike, sukker, salt og peber.
Smag dressingen til, så den ikke er alt for sur.

Den færdige dressing hældes over brødsalaten og der vendes godt rundt. Skal have lov til at stå og trække mindst ½ time, til brødet har suget noget af dressingen, og det er blevet blødere.

Tagged with:
aug 03

Opskrift på 4 stænger.

2 dl lunkent vand
300 g smør
50 g gær
3 spsk. sukker
3 æg
Sættes til ”hævning” i 20 minutter.
450 g mel æltes i, (bedst på røremaskine). Dejen skal være meget klistret.
Hæver igen i ½-1 time.
Dejen deles i 4 lige store dele og rulles ud og smørres med remonce af
225 g smør
225 g sukker
2-3 spsk. kanel

Pensles med æg og drysses med sukker.
Hæver i 15 -30 minutter.
Bages i ca. 14 minutter ved 220 grader

Tagged with:
preload preload preload