apr 27

Ingredienser:
1 lille hvidkålshoved
4 gulerødder 
Marinade:
2 spsk. dijonsennep
1 dl æble- el. hvidvinseddike
3 tsk sellerisalt (normal salt kan også bruges)
2 spsk. sukker
1 tsk. st. spidskommen
friskkværnet peber 
Coleslaw dressing:
4 dl creme fraiche 18%
salt og peber
2 spsk. sukker 

Fremgangsmåde:
Snit hvidkålen meget fint (evt. på råkostmaskine)
Riv gulerødderne groft, gerne i tændstiklignende strimler (eller på råkostmaskine).
Bland kål og gulerod. Stil blandingen koldt
Pisk ingredienserne til marinaden sammen.
Kom kålblandingen i marinaden og lad trække i min. 30 min.
Vend tit rundt i blandingen.
Rør coleslaw-dressingen sammen af de nævnte ingredienser (smagen skal ligge til den søde side).
Mas væden ud af kålblandingen med hænderne. Frahæld marinaden og væsken fra kålblandingen.
Kom kålblandingen i coleslaw dressingen og vend det hel rundt, helst lige før serveringen

Tagged with:
apr 19

Ingredienser:
½ kg gulerødder i tykke skiver
2 løg i tykke skiver
25 g smør
Ca. 1 l hønsebouillon
Blade fra 3 knuste timian
2 spsk. ris
1 spsk. citronsaft
1 spsk. ingefærsaft (pres 2 spsk. revet ingefær mellem 2 skeer)

Fremgangsmåde:
Sauter løg og gulerødder i smør ved jævn varme i 10 min. Krydr med salt, peber og timian.
Kom bouillon og ris ved og lad det koge i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er møre.
Bland suppen i en blender og hæld den tilbage i gryden.
Smag til med citronsaft, ingefærsaft, salt og peber. Serveres med brød.

Tagged with:
apr 19

Ingredienser:
500 g gulerødder
300 g mørk farin
2 dl smagsneutral olie
4 æg
275 g hvedemel
2 tsk. Vanillesukker
3 tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
2 tsk. Stødt kanel
evt. 1 knivspids stødt nellike
100 g rosiner
50 g hassel – eller valnødder.

Fremgangsmåde:
Rør farinen med olien.
Pisk æggene i et ad gangen, og pisk til blandingen er cremet.
Bland mel med vanillesukker, bagepulver, salt og kanel, og rør det i blandingen med farin, olie og æg.
Tilsæt revne gulerødder, rosiner og grofthakkede nødder.
Læg bagepapir i en lille bradepande ( 30 x 25 cm) eller 2 forme (1-1½ l) og hæld dejen i.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 185 gr. i 70-80 min.
Lad kagen køle af i formen.
Tag den ud når den er afkølet og smør glasuren på.

Glasur:
100 g flormelis

Saft og skal af ½ appelsin
Riv appelsinskallen ned i flormelisen, pres appelsinsaften ned i og rør det hele sammen til en lind creme.

Tagged with:
apr 19

Ingredienser:
10 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl yoghurt naturel
3 tsk. Salt
50 g tørrede abrikoser
250 g skrællede gulerødder
ca. 1 kg hvedemel

Fremgangsmåde:
Kog abrikoserne 5 min. i en smule vand. Lad dem køle af og hak dem fint.
Skræl gulerødderne og riv dem fint.
Rør gæren ud i vandet, tilsæt yoghurt, salt, gulerødder og abrikoser.
Tilsæt mel til dejen har en passende konsistens. Den skal være ret fugtig.
Dæk dejen med et fugtigt klæde, og sæt den til hævning et lunt sted 1½ – 2 timer.
Slå bollerne op og lad dem efterhæve ½ – 1 time.
Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 gr. 30 – 40 min.
(Det skal lyde hult når man banker på dem).

Tagged with:
apr 19

Ingredienser:
300 g gulerødder
60 g havregryn
90 g smør eller olie
1 dl mælk
2 æg
120 g hvedemel
1 kvist timian
2 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:
Riv gulerødderne. Kom dem sammen med havregrynene i en gryde med smør eller olie og bag blandingen af i 7-10 min. Lad den herefter køle af.
Rør mælk, æg, mel, timian, bagepulver, salt og peber sammen til en glat dej. Vend gulerodsblandingen i.
Smør et ildfast tærtefad, hæld dejen i og stil fadet i en kold ovn. Sæt ovnen på 175 gr. og bag tærten ca. 30 – 40 min. til den er gennembagt og gylden.
Kan spises både varm og kold sammen f.eks. med et stykke røget lam eller skinke.

Tagged with:
apr 06

Til 4 personer
Ingredienser:
Ca. 1 ½ l grøntsagsbouillon
4 gulerødder
1 ¾ dl tør hvidvin
50 g smør
1 lille løg, hakket
350 g risottoris
50 g emmentaler, skøret i papirtynde skiver
2 spsk fløde
salt og peber

Fremgangsmåde:
Purer gulerødderne med vinen i en foodprocessor. Smelt samtidig smørret i en gryde og svits løget i 5 min. ved lav varme, til det er blødt; rør i det af og til. Kom gulerodspureen i, skru op til middel varme og kog et øjeblik; tilsæt så risene. Hæld ca. 1 dl meget varm bouillon i og kog under omrøring, til den er opsuget. Fortsæt med at tilsætte bouillon ca. 1 dl af gangen og røre, til den er opsuget. Det tager 18-20 min. Krydr med salt og peber, ca. 5 min før risottoen er færdig, og rør ost og fløde i. Tag gryden væk fra varmen, læg låg på og lad den stå i 2 min. inden serveringen.

Kan serveres med grønne ærter til.

Gulerodsrisotto

Gulerodsrisotto

Tagged with:
apr 06

Ingredienser:
3,125 dl hvedemel
1,875 dl grov majsmel
0,625 dl sukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 ½ dl skummetmælk
0,625 dl olie
1 æg eller 2 æggehvider

Fremgangsmåde:
Varm ovnen til 200 grader. Smør en form. Kombiner de tørre ingredienser. Rør mælk, olie og æg i. Mix kun til de tørre ingredienser er blevet våde. Hæld dejen i formen. Bag 20-25 min eller til let gyldenbrun. Serveres varm med smør til.

Amerikansk Corn Bread

Amerikansk Corn Bread

Tagged with:
apr 05

Ca. 10 store
Ingredienser:
4 dl hvedemel
3 spsk sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
lidt salt
1/4 l piskefløde

Fremgangsmåde:
Bland de tørre ingredienser og tilsæt fløden.
Ælt dejen godt og tryk den ud på bordet i ca. 2 cm højde. Tryk sconesne ud med et glas. 
Bages ved 225 grader i ca. 15 minutter. 
Smager bedst varme.
Hakket mørk chokolade, rosiner, kandiseret ingefær kan tilsættes dejen for at lave henholdsvis chokolade-, rosin- og ingefærscones.

Tagged with:
apr 05

Ingredienser:
Ca. 20 g smør
1 pose mashmallows, 250 g
1 pakke Rice Krispies eller Coco Pops, ca. 250 – 300 g
Smør til smørelse

Fremgangsmåde:
En bradepande smøres med smør. Jo større form, des fladere Rice Krispies Treats!
I en stor gryde smeltes smøret ved svag varme. Smøret må ikke boble eller bruse, bare lige så stille smelte.
Marshmallows tilsættes og der røres hele tiden til alt er smeltet – det tager ca. 10 minutter.
Gryden tages af varmen, og Rice Krispies eller Coco Pops tilsættes til ønsket konsistens. Jo mindre man tilsætter, des mere klistret og sød. Jo mere man tilsætter, des mere knasende.
Smeltet marshmallows og Rice Krispies/Coco Pops blandes godt og kommes over i bradepanden.
Massen fordeles nu med en smørsmurt dejskraber ligeligt i bradepanden. Man skal mase lidt!
Efter ca. 10 minuter kan massen skæres ud i tern og spises.

Det påstås, at Rice Krispies Treats kan holde sig i 2 dage i en lufttæt beholder, men jeg har aldrig oplevet, at der var flere tilbage efter 1/2 dag!!

Tagged with:
apr 05

Ca. 250 stk.
Ingredienser:
375 g smør, blødt
375 g sukker
1 ½ spsk. mørk sirup
3 tsk. kardemomme
3 tsk. kanel
2 æg
650 g mel
3 tsk. natron

Fremgangsmåde:
Bages ved 200 grader i 7-8 minutter til de er lysebrune.

Tagged with:
preload preload preload